r
Nosalty Logó

Vegán vöröskáposzta fasírt

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Receptműves
Vegán vöröskáposzta fasírt
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 34% Zsír
Összesen 695 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 34% Zsír
Összesen 2775 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 34% Zsír
Összesen 319 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    64.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    330.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    93.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    671 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    20 micro
  • Lut-zea
    363 micro
Összesen 695 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    21.7 g

Zsír

  • Összesen
    259.2 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    119 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    95 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1323.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    266 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    187 mg
  • Foszfor
    499 mg
  • Nátrium
    335 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    375.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    224 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    106 mg
  • C vitamin:
    230 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    172 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    140 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2684 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    80 micro
  • Lut-zea
    1452 micro
Összesen 2775 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    29.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    151.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    308 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    9 micro
  • Lut-zea
    167 micro
Összesen 319 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Tisztítsuk meg a vöröskáposztát a felső leveleitől és torzsájától, majd aprítsuk nagyon apróra (aprítógéppel, vagy reszeljük le).
  2. Sózzuk meg a vöröskáposztát és keverjük össze, mindenhol érje a só (kb. 1 evőkanálnyi só kell), majd pihentessük 1 órát, hogy levet eresszen.
  3. Ha letelt a pihentetés, nyomkodjuk ki a káposztát és öntsük le a levét, reszeljük rá a fokhagymát, adjuk hozzá a fűszereket, valamint a lisztet és keverjük össze alaposan (akkor jó a massza, ha a tenyerünkben összeszorítunk egy adagot és összeáll).
  4. Evőkanálnyi adagból, enyhén nedves kézzel formázzunk gombócokat, és forgassuk meg a zsemlemorzsában.
  5. Serpenyőben tegyük fel melegedni az olajat (közepes lángon, ne hevüljön gyorsan és túl), 1,5-2 cm-ig érjen az edény falán nézve.
  6. Csipet zsemlemorzsával próbáljuk ki, hogy forró-e az olaj (ha a morzsa rögtön el kezd sercegve sülni, akkor megfelelő).
  7. Közepes lángon süssük aranybarnára a pogácsákat (figyelve arra, hogy az olajban sercegve süljön, vagyis ne hűljön ki az olaj - ha kissé lehűlt, várjuk egy kicsit amíg a következő adagot sütjük).
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 697
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 65845
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 07.

Ajánló

- a liszt fajtájától is függ, mennyire lesz formázható a massza, ha nem akar összeállni, bele lehet ütni egy tojást (pl. a teljes kiőrlésű tönköly, vagy rozs liszttel kellően ragacsos, nem kell bele tojás) - az egészségesebb elkészítésre tekintettel, szűken bánjunk az olajjal, amiben sütünk - egyszerre max. 4-5 db fasírtot süssünk, hogy ne hűtse le nagyon az olajat

Receptkategóriák

Felhasználó képe
Receptműves 119 recept

Mindenféle zöldségfasírt (brokkoli, cukkini, gomba, sütőtök, stb.) nagy kedvenc nálunk. Ez a recept egy újdonság, vöröskáposztából most próbáltuk először... Nagyon bejött :-) Ja, és a színe..., tényleg ilyen mesés!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?