Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Savanyú káposztával töltött tarja

90 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A csont nélküli tarjába zsebet szúrok, ugyanúgy mint a dagadóba, de itt nagyon fontos, hogy ne szakadjon át a hús, mert akkor kifolyik a káposzta leve. A káposztát nem mosom ki, mert a benne levő savanyú lé fogja a húst átjárva ízesíteni, sózni...

Belehelyezem a káposztát a zsebbe, jó erősen összevarrom a bejáratot. Kívülről bedőrzsölöm fűszerekkel. Lehetőleg öntöttvas lábosban teszem a sütőbe, kevés vizet öntök alá, lefedem.

Amikor belül puha (tűpróba), leveszem a fedőt, és locsolgatva ropogósra sütöm.

Megjegyzés

A zsebben lévő káposztalé elképesztően finommá varázsolja a sültet. Rizs, krumlipüré illik hozzá. Az összes gyermekem imádja.
- megykat

Ezek is érdekelhetnek