recept: Babos káposzta csülökkel, Kifőzde
Babos káposzta csülökkel
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

1 sertéscsülök (kb. 1 kilós),
1 kg savanyú káposzta,
25 dkg tarkabab,
1 kisebb tojás nagyságú zsír,
3 evőkanál liszt,
1 kávékanál pirospaprika,
1 fej vöröshagyma, só,
3 dl paradicsom ivólé




A csülköt éles késsel megkaparjuk, megmossuk és kockára vágjuk, hideg vízben feltesszük főni, gyengén megsózzuk, és lefedve gyengén forraljuk.
Ha a hús félig megpuhult, hozzátesszük a káposztát és közben a megáztatott babot külön edényben, bő vízben puhára főzzük. Ha a bab, a káposzta és a hús is puha, akkor egy edénybe összeöntjük (a babot a levével együtt). A zsírt fölhevítjük, zsemleszínűre pirítjuk benne a lisztet, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, belekeverjük a pirospaprikát és a paradicsomlevet. Elkeverjük (ha kell, vízzel hígítjuk), felforraljuk és a leveshez adjuk. Rövid ideig főzzük együtt, ha kell, utána sózzuk.
Finom puha, ropogós héjú félbarna kenyérrel tálalom.



Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JL - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése időigényes.


Kapcsolódó anyagok: Dédi babos káposzta
 babfőzelék
 chilis Imrebab
 babgulyás

Internetes gyűjtés és tapasztalataim eredménye.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2009.02.18. Utoljára frissítve: 2009.02.18.
Utolsó megtekintés: több, mint 1 hete (2024-05-12 08:51:25 - 5.39)
Hozzászólások:

Sancho (2010-12-04 12:51:00):
Ez nem semmi... Holnap ez lesz a kaja...

JULIKA (2010-12-16 14:49:00):
A csülköt kettévágom és egyszerre teszem oda főni a babbal és a hordóskáposztával teszek bele 1 fej vöröshagymát babérlevél 2db.-ot és adelikátot. Mikor készre főtt teszek rá vékony foghagymás rántást és összefőzöm . Tálaláskor kinek kinek izlés szerint tejföl

Bolya (2012-01-19 15:28:00):
Én füstölt csülökkel szoktam készíteni, de azt előző éjszakára be kell áztatni, mert egyébként iszonyú sós lesz! Egy edényben főzök minden hozzávalót, és krumplit és vöröshagymát is teszek bele. Aztán ha puhára főtt, fokhagymás rántás 1 nagy db tejföl. Mi így szeretjük.

Megjegyzés a recepthez