Tutireceptek.hu fejléc

Erdélyi töltött káposzta recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
3-4 fej savanyúkáposzta
1/2 kg vágott savanyúkáposzta
1 kg sertés darálthús
20 dkg rizs
1 fej hagyma
só, bors, nagyon kevés pirospaprika
csombor, kapor
füstölt karaj vagy tarja, esetleg császárhús

Elkészítés:
A hagymát megfonnyasztjuk kevés olajon, hozzáadjuk a rizst és kevés ideig pirítjuk.Amikor készen van hozzáöntjük a húshoz, majd sózzuk, borsozzuk és paprikázzuk, de csak diszkréten, nem fontos, hogy piros legyen. Ezután a fejes káposztáról óvatosan lefejtjük a leveleket és ebbe töltjük a húst, lazán, mert a rizs megdagad.
A fazék aljára hulladék leveleket tehetünk, a vágott káposztát ketté osztjuk, felét az aljára tesszük és elrendezzük a töltelékeket. A tetejére tehetjük a füstölt húst, bőven megszórjuk a tetejét csomborral és kaporral, végül rátesszük a vágott káposzta másik felét, teljesen feletöltjük vizzel, kb 2 óra alatt készre főzzük.

Tanácsok:
Ebből a mennyiségből nagyon sok lesz.
A csombort borsikafűvel lehet helyettesíteni.

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: reka72


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sült káposzta köretnek » Töltött lasagnetészta » Káposzta-sárgarépa saláta » Túróval töltött szilva
» Töltött padlizsán update 1 » Csirkemájjal töltött karaj » Krémsajttal töltött gomba » Káposztás burgonyaleves
» Káposztás malachús » Erdélyi rakottas » Túróval töltött uborka » Almás párolt lilakáposzta
» Bundás káposzta » Töltött ostya II. » Kelkáposzta saláta » Káposztaleves vislivel


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.