Humoros receptek 2.

 

Pásztortáska
(Olcsó ételek kategóriája)


Hozzávalók:
1-2 adag bátorság
kb.: 400 Ft
3-4 dl pálinka
miegymás
Ha már otthon végképp nincs mit enni, kérjünk kölcsön valakitől úgy 400 forintot, menjünk be a legelső italdiszkont áruházba, és vegyünk 3-4 dl pálinkát. Ha kész, akkor menjünk ki a pusztába, és kerítsünk egy olyan helyet, ahol pásztorok vannak. Lopakodjunk hozzájuk közelebb és színleljünk barátságkötést. Ennek jeléül talán meg is bonthatjuk az első kisüveges pálinkát, majd ha elfogyott, akkor a másikat. Miután a folyós ügyekkel végeztünk, akkor merítsünk 1-2 adag bátorságot és kutasuk ki a pásztorok táskáját. Érdemes korán reggel menni, mert akkor még ott lapul a tarisznyában a reggeli is.
Ha lehet, névjegykártyát ne cseréljünk az ismerkedéskor, mert a későbbiek során ez nem vezethet jóra! Ha van pofájuk és maradt még pálinkájuk, akkor látogassanak meg további néhány pásztorkunyhót.
Jó étvágyat!

Fogyókúrás étel



Főtt burgonya lé hajléktalanmódra
Hozzávalók:
1-8 db burgonya
2-5 l víz
csipetnyi só
ízlés szerint fűszerek
1-8 db hajléktalan
Az általunk megítélt egységnyi burgonyát (nem baj, ha használt is) dobjuk bele egy kevésbé lyukas fazékba, öntsünk alá egy egységnyi vizet, tegyünk bele néhány csipetnyi sót, majd tegyük ki a napra. Amikor a víz forrni kezd, beletehetjük a többi fűszert is. Ha a burgonyát puhának ítéljük meg, akkor vigyük be a fazekat a konyhába (vigyázzon, nehogy megsüsse a kezét) a megfőtt burgonyát szedjük ki óvatosan, majd hagyjuk, hogy a víz magától elhűljön. Ha ez megtörtént, akkor sűrű szűrőn öntsük át. A fent maradt diribdarabokat dobjuk ki, míg a langyos főtt burgonya levét kortyonként fogyasszuk el - két hét alatt. Meglátja, hogy ez az ivólé csodákra képes. Ja, még valami: ez alatt a két hét alatt semmi mást nem szabad fogyasztani, másrészt a megfőtt burgonyát oda kell adni a hajléktalanoknak.
Kérdésként felmerülhet, hogy mi van akkor, ha a burgonya a napon nem fő meg? Bizony hallottam már ilyenről, de nem kell kétségbeesni, mert akkor legfeljebb nyersen kapják meg a burgonyát a hajléktalanok. És mi lesz a levével? Próbálják ki, hátha fővetlenül is kiváló fogyókúrás ital...
Jó étvágyat, vagyis jó gyomorkorgást!

 

Sertéspörkölt Kulcsárné módra
(2-4 személy részére)

 

Hozzávalók
- 54-55 dkg sertéscomb vagy lapocka, vagy bármi, csak sertésből legyen
- 1 fej nagyobb, vagy 2 közepes, vagy 3 kisebb vöröshagyma
- valamennyi olaj vagy zsír, de ne legyen túl sok
- 3-4 dkg őrölt pirospaprika, vagy piros arany
- két jó csipet bors
- só vagy 1 evőkanálnyi
- miegymás
Kulcsárné úgy szokta, hogy a hagymát megpróbálja eleinte apróra vagdosni, majd miután bekötözte vérző kezét, már csak nagyobbakra sikerül neki a művelet. Persze mindenek előtt Kulcsárné egy formás kis kaszrojban odarakja a zsiradékot hevíteni. Ha az már füstöl, akkor Kulcsárné kiönti (mert a férje utálja az odaégett olajat vagy zsírt), majd kezdi elölről a műveletet. Amikor harmadjára, negyedjére sikerül neki elkapni a kellő hőfokot, akkor belerakja a hagymát, majd aranyszínűre pirítja. Ha kész, akkor szokta mindig Kulcsárné belerakni a különféle fűszereket. Vigyázat! Nehogy úgy járjanak, mint általában Kulcsárné, hogy a piros arany helyett a férje által rossz helyre visszarakott Technokol Rapidot nyomják bele, mert ebben az esetben is lehet újrakezdeni az egészet - bár ilyenkor már nemigen van kedve Kulcsárnénak újrakezdeni. De ha mégis: a fűszeres zsiradékba tegye bele a húst és öntsön alá kellő mennyiségű vizet, majd átmehet a szomszédba beszélgetni, mint ahogy ezt Kulcsárné szokta. Ha délután háromkor eszébe jut, hogy a pörkölt még mindig a gázon van, akkor siessen haza, nehogy a lakás lángra kapjon. Ebben az esetben már csak annyit tehet, mint Kulcsárné: az odaégett húst kikaparja a kutyának, káromkodik egy nagyot és megbeszéli magában, hogy ma is fogyókúrás napot tart!
Jó étvágyat kívánunk mindenkinek!
Meg Kulcsárné is! 

Lángolt kolbász tűzoltó módra



Hozzávaló:
1 kg kolbász
1 dl benzin (lehetőleg 98-as)
1 szál gyufa
1 poroltó
1 db tűzoltó
A kolbászt tegyük olyan biztonságos helyre, ahol nem kap majd tőle semmi lángra Ha ez megvan, akkor öntsük le óvatosan úgy benzinnel, hogy lehetőleg bennünket ne érjen, majd riasszuk a tűzoltókat. Amikor már közelről hallatszik a sziréna hangja, akkor egy határozott mozdulattal gyújtsuk meg az eleséget, és nézzük élvezettel, amint serceg az égő paprikás zsír. Csak akkor hagyjuk, hogy a tűzoltók hozzábabráljanak, amikor már úgy gondoljuk, hogy kellően meg van sülve. Azt előre bocsátjuk, hogy igen költséges étel, mert manapság egy tűzoltósági kivonulás nem filléres játék.


                                                  Lángolt kolbász parasztosan

Hozzávaló:

1 kg kolbász
1 disznóperzselő kézi készülék
1 szál gyufa (vagy kettő)
1 paraszt

A nyers kolbászt egy vaskampó segítségével felakasztjuk valami olyan helyre, hogy ne kapjon lángot semmi. Ezt követően egy, esetleg ha bambák vagyunk kettő szál gyufával meggyújtjuk a disznóperzselő kézi készülék azon végét, ahol a gáz égés céljából kitávozik, majd ha eléri a kellő lángnyelv nagyságát, akkor óvatosan meg-megcsapatjuk vele a kolbászt. A műveletet csak akkor szabad megkezdeni, ha már ott van mellettünk egy paraszt. Onnan lehet megtudni, hogy mikor van kész a kolbász, hogy a parasztnak rendesen csorog a nyála. Ekkor a lángot eloltjuk, és a kissé meleg kolbászt felajánljuk emígyen: Nesze, paraszt!

 

  

Toplapok.hu - a statisztika