Pásztortáska
(Olcsó
ételek kategóriája)
Hozzávalók:
1-2 adag
bátorság
kb.: 400 Ft
3-4 dl pálinka
miegymás
Ha már otthon
végképp nincs mit enni, kérjünk kölcsön valakitől úgy 400 forintot,
menjünk be a legelső italdiszkont áruházba, és vegyünk 3-4 dl pálinkát. Ha
kész, akkor menjünk ki a pusztába, és kerítsünk egy olyan helyet, ahol
pásztorok vannak. Lopakodjunk hozzájuk közelebb és színleljünk
barátságkötést. Ennek jeléül talán meg is bonthatjuk az első kisüveges
pálinkát, majd ha elfogyott, akkor a másikat. Miután a folyós ügyekkel
végeztünk, akkor merítsünk 1-2 adag bátorságot és kutasuk ki a pásztorok
táskáját. Érdemes korán reggel menni, mert akkor még ott lapul a
tarisznyában a reggeli is.
Ha lehet, névjegykártyát ne cseréljünk az
ismerkedéskor, mert a későbbiek során ez nem vezethet jóra! Ha van pofájuk
és maradt még pálinkájuk, akkor látogassanak meg további néhány
pásztorkunyhót.
Jó étvágyat!
Fogyókúrás étel
Főtt burgonya lé
hajléktalanmódra
Hozzávalók:
1-8 db burgonya
2-5 l víz
csipetnyi só
ízlés szerint fűszerek
1-8 db hajléktalan
Az
általunk megítélt egységnyi burgonyát (nem baj, ha használt is) dobjuk
bele egy kevésbé lyukas fazékba, öntsünk alá egy egységnyi vizet, tegyünk
bele néhány csipetnyi sót, majd tegyük ki a napra. Amikor a víz forrni
kezd, beletehetjük a többi fűszert is. Ha a burgonyát puhának ítéljük meg,
akkor vigyük be a fazekat a konyhába (vigyázzon, nehogy megsüsse a kezét)
a megfőtt burgonyát szedjük ki óvatosan, majd hagyjuk, hogy a víz magától
elhűljön. Ha ez megtörtént, akkor sűrű szűrőn öntsük át. A fent maradt
diribdarabokat dobjuk ki, míg a langyos főtt burgonya levét kortyonként
fogyasszuk el - két hét alatt. Meglátja, hogy ez az ivólé csodákra képes.
Ja, még valami: ez alatt a két hét alatt semmi mást nem szabad
fogyasztani, másrészt a megfőtt burgonyát oda kell adni a
hajléktalanoknak.
Kérdésként felmerülhet, hogy mi van akkor, ha a
burgonya a napon nem fő meg? Bizony hallottam már ilyenről, de nem kell
kétségbeesni, mert akkor legfeljebb nyersen kapják meg a burgonyát a
hajléktalanok. És mi lesz a levével? Próbálják ki, hátha fővetlenül is
kiváló fogyókúrás ital...
Jó étvágyat, vagyis jó gyomorkorgást!
Sertéspörkölt Kulcsárné
módra
(2-4 személy részére)
Hozzávalók
- 54-55 dkg sertéscomb
vagy lapocka, vagy bármi, csak sertésből legyen
- 1 fej nagyobb, vagy
2 közepes, vagy 3 kisebb vöröshagyma
- valamennyi olaj vagy zsír, de
ne legyen túl sok
- 3-4 dkg őrölt pirospaprika, vagy piros arany
-
két jó csipet bors
- só vagy 1 evőkanálnyi
- miegymás
Kulcsárné úgy szokta, hogy a hagymát megpróbálja eleinte apróra
vagdosni, majd miután bekötözte vérző kezét, már csak nagyobbakra sikerül
neki a művelet. Persze mindenek előtt Kulcsárné egy formás kis kaszrojban
odarakja a zsiradékot hevíteni. Ha az már füstöl, akkor Kulcsárné kiönti
(mert a férje utálja az odaégett olajat vagy zsírt), majd kezdi elölről a
műveletet. Amikor harmadjára, negyedjére sikerül neki elkapni a kellő
hőfokot, akkor belerakja a hagymát, majd aranyszínűre pirítja. Ha kész,
akkor szokta mindig Kulcsárné belerakni a különféle fűszereket. Vigyázat!
Nehogy úgy járjanak, mint általában Kulcsárné, hogy a piros arany helyett
a férje által rossz helyre visszarakott Technokol Rapidot nyomják bele,
mert ebben az esetben is lehet újrakezdeni az egészet - bár ilyenkor már
nemigen van kedve Kulcsárnénak újrakezdeni. De ha mégis: a fűszeres
zsiradékba tegye bele a húst és öntsön alá kellő mennyiségű vizet, majd
átmehet a szomszédba beszélgetni, mint ahogy ezt Kulcsárné szokta. Ha
délután háromkor eszébe jut, hogy a pörkölt még mindig a gázon van, akkor
siessen haza, nehogy a lakás lángra kapjon. Ebben az esetben már csak
annyit tehet, mint Kulcsárné: az odaégett húst kikaparja a kutyának,
káromkodik egy nagyot és megbeszéli magában, hogy ma is fogyókúrás napot
tart!
Jó étvágyat kívánunk mindenkinek!
Meg Kulcsárné
is!
Lángolt kolbász tűzoltó
módra
Hozzávaló:
1 kg
kolbász
1 dl benzin (lehetőleg 98-as)
1 szál gyufa
1 poroltó
1 db tűzoltó
A kolbászt tegyük olyan biztonságos helyre, ahol nem
kap majd tőle semmi lángra Ha ez megvan, akkor öntsük le óvatosan úgy
benzinnel, hogy lehetőleg bennünket ne érjen, majd riasszuk a tűzoltókat.
Amikor már közelről hallatszik a sziréna hangja, akkor egy határozott
mozdulattal gyújtsuk meg az eleséget, és nézzük élvezettel, amint serceg
az égő paprikás zsír. Csak akkor hagyjuk, hogy a tűzoltók
hozzábabráljanak, amikor már úgy gondoljuk, hogy kellően meg van sülve.
Azt előre bocsátjuk, hogy igen költséges étel, mert manapság egy
tűzoltósági kivonulás nem filléres játék.
Lángolt kolbász parasztosan
Hozzávaló:
1 kg kolbász
1
disznóperzselő kézi készülék
1 szál gyufa (vagy kettő)
1 paraszt
A nyers kolbászt egy vaskampó segítségével felakasztjuk valami
olyan helyre, hogy ne kapjon lángot semmi. Ezt követően egy, esetleg ha
bambák vagyunk kettő szál gyufával meggyújtjuk a disznóperzselő kézi
készülék azon végét, ahol a gáz égés céljából kitávozik, majd ha eléri a
kellő lángnyelv nagyságát, akkor óvatosan meg-megcsapatjuk vele a
kolbászt. A műveletet csak akkor szabad megkezdeni, ha már ott van
mellettünk egy paraszt. Onnan lehet megtudni, hogy mikor van kész a
kolbász, hogy a parasztnak rendesen csorog a nyála. Ekkor a lángot
eloltjuk, és a kissé meleg kolbászt felajánljuk emígyen: Nesze, paraszt!